Virkatodistus ja sukuselvitys

Virkatodistuksen tai sukuselvityksen voi tilata kirkkoherranvirastosta.

Virkatodistus

Todistuksen voi tilata puhelimitse (08-4309600), sähköpostilla (alavieska.seurakunta(at) evl.fi), kirjeitse, allaolevalla virkatodistustilauslomakkeella tai käymällä henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastossa.

Sähköinen virkatodistustilaus yksityishekilölle 3.3.2021 alkaen tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä (vaatii tunnistautumisen).

Virkatodistus elävästä henkilöstä, suoraan seurakunnan jäsenrekisteristä tulostettuna, on maksuton. Passia ja ajokorttia varten ei enää nykyisin tarvita virkatodistusta. Niin sanottu ”elää-todistus” tilataan siitä seurakunnasta, jossa henkilö on kirjoilla.

Sukuselvitys

Sukuselvityksen voi tilata ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoon.

Vainajasta tilataan sukuselvitys perunkirjoitusta varten siitä seurakunnasta, jonka jäsen vainaja oli kuollessaan. Tämä todistus kattaa vainajan perhesuhdetiedot kuolemaa edeltävältä ajalta takautuvasti 1.10.1999 asti. Vainajasta ei tarvitse tilata erillisiä todistuksia mahdollisista muista Suomen ev. lut. kirkon seurakunnista, joissa hän on ollut jäsen 1.10.1999 jälkeen. Todistukset vainajasta 1.10.1999 edeltävältä ajalta tilataan niistä ev. lut. seurakunnista tai muista rekistereistä, joissa hän on tuolloin ollut kirjoilla.
Sukututkimuksia varten laadittavia sukuselvityksiä tehdään henkilöresurssien sallimissa rajoissa. Todistusten toimitusajat saattavat olla pitkiä.