Uutiset

20.9.2018Seurakuntavaaliehdokkaat 2019 - 2022Lue lisää »20.8.2014VapaaehtoistyöhönLue lisää »

Facebook

piano.jpgMusiikkityö

Seurakunnan musiikkityön tulee tukea seurakunnan varsinaista tehtävää eli Jumalan sanan tarjolla pitämistä ja hengellisen elämän hoitamista. Tämän periaatteen mukaan seurakunnassamme suunnitellaan ja toteutetaan jumalanpalvelusten musiikkia, erilaisia musiikkitilaisuuksia, yhteistyötä päivähoidon ja koulujen kanssa ja konsertteja. Jumalanpalveluksissa palvelevat seurakunnan omat musiikkiryhmät Alavieskan kirkkokuoro ja Miesten lauluryhmä, muut paikkakunnalla toimivat musiikkiryhmät sekä yksinlaulajat ja soittajat.

 

Alavieskan kirkkokuoro ja Miesten lauluryhmä

Alavieskan kirkkokuoroon kuuluu 26 laulajaa. Kuoro ottaa koko ajan joukkoonsa uusia laulajia. Kuoro harjoittelee torstai-iltaisin klo 18.30-20.30 Ohjelmistoon kuuluu perinteisten hengellisten laulujen lisäksi uudempia kuorolauluja ja isänmaallisia lauluja. Kuoro palvelee jumalanpalveluksissa ja muissa seurakunnan tilaisuuksissa. Kesän ohjelmaan kuuluu päivän retki lähiseudulle.

Miesten lauluryhmään kuuluu 10 miestä. Mukaan mahtuu uusiakin laulajia. Lauluryhmä avustaa jumalanpalveluksissa ja hartaustilaisuuksissa omassa seurakunnassa ja lähiseudulla. Harjoituksia on tarpeen mukaan.

Molempia kuoroja harjoituttaa ja johtaa kanttori Eila Kotiaho, puh. 050-3398751.

Toimitusten musiikki

Kirkollisten toimitusten oleellinen osa on musiikki. Toimitusten jumalanpalvelusluonteen takia on huomioitava musiikin sisällöllinen puoli. Sen tulee olla luonteva osa toimitusta ja tukea Jumalan sanan esillä pitämistä.

Kastetoimituksessa lauletaan virsiä tai hengellisiä lauluja. Niitä ovat esim. kastevirret 214-219, lasten virret 490-503 ja jumalanpalveluslaulut 806-810.

Avioliittoon vihkimisen musiikkiin kuuluvat häämarssit sekä hengelliset laulut tai soitinmusiikki. Vihkitoimituksen musiikista on hyvä olla ajoissa yhteydessä kanttoriin. Koska avioliittoon vihkiminen on jumalanpalvelukseen verrattava tilaisuus, on se huomioitava myös musiikin valinnassa. Vihkitoimitukseen sopivia virsiä ovat esim. virret 238-241 ja jumalanpalveluslaulut 816-824.

Julistustyön johtokunta 2015- 2018

Timo Heikkilä,puheenjohtaja, Timo Jutila, Sari Isotalus, Lea Kivimaa, Mervi Jutila, Katri Lösönen, Heimo Takalo,Ritva Isokääntä