Uutiset

6.3.2021Kolehti 7.3.2021Lue lisää »1.3.2021Rajoitukset jatkuvat edelleen Alavieskan seurakunnassaLue lisää »10.2.2021Kirkkovaltuuston päätöksiä 9.2.2021Lue lisää »

Facebook

Facebookista löydät kaikkea seurakuntaa koskevaa asiaa. Myös livelähetyksiä kirkosta.

piano.jpgMusiikkityö

Seurakunnan musiikkityön tulee tukea seurakunnan varsinaista tehtävää eli Jumalan sanan tarjolla pitämistä ja hengellisen elämän hoitamista. Tämän periaatteen mukaan seurakunnassamme suunnitellaan ja toteutetaan jumalanpalvelusten musiikkia, erilaisia musiikkitilaisuuksia, yhteistyötä päivähoidon ja koulujen kanssa ja konsertteja. Jumalanpalveluksissa palvelevat seurakunnan omat musiikkiryhmät, muut paikkakunnalla toimivat musiikkiryhmät sekä yksinlaulajat ja soittajat.

 

Kirkkokuoro 

Alavieskan kirkkokuoroon kuuluu 10 laulajaa. Kuoro harjoittelee seurakuntakodilla keskiviikkoisin klo 12- 13.30. Ohjelmistoon kuuluu perinteisiä ja uudempia hengellisiä lauluja sekä isänmaallisia lauluja. Kuoro laulaa pääasiassa yksiäänisesti urkujen tai pianon säestyksellä. Kuoro palvelee säännöllisesti jumalanpalveluksissa ja tarvittaessa muissa seurakunnan tilaisuuksissa. Kuoroon otetaan uusia laulajia. Kesän ohjelmaan kuuluu päivän retki lähiseudulle.

Seurakunnan lauluryhmä

Syyskaudella 2020 aloitti toimintansa uusi lauluryhmä, johon tällä hetkellä kuuluu työikäisiä naisia. Lauluryhmä harjoittelee torstai-iltaisin parin viikon välein. Ohjelmisto koostuu perinteisistä ja uudemmista 2- ja 3-äänisistä hengellisistä lauluista ja virsistä. Ryhmään otetaan uusia laulajia koelaulun perusteella. Pääsyvaatimuksena on aikaisempi kokemus moniäänisestä kuorolaulusta. Lauluryhmällä ei ole vielä nimeä. Otamme ehdotuksia vastaan.

Molempia kuoroja harjoituttaa ja johtaa kanttori Eila Kotiaho, puh. 050-3398751.

Toimitusten musiikki

Kirkollisten toimitusten oleellinen osa on musiikki. Toimitusten jumalanpalvelusluonteen takia on huomioitava musiikin sisällöllinen puoli. Sen tulee olla luonteva osa toimitusta ja tukea Jumalan sanan esillä pitämistä.

Kastetoimituksessa lauletaan virsiä tai hengellisiä lauluja. Niitä ovat esim. kastevirret 214-219, lasten virret 490-503 ja jumalanpalveluslaulut 806-810.

Avioliittoon vihkimisen musiikkiin kuuluvat häämarssit sekä hengelliset laulut tai soitinmusiikki. Vihkitoimituksen musiikista on hyvä olla ajoissa yhteydessä kanttoriin. Koska avioliittoon vihkiminen on jumalanpalvelukseen verrattava tilaisuus, on se huomioitava myös musiikin valinnassa. Vihkitoimitukseen sopivia virsiä ovat esim. virret 238-241 ja jumalanpalveluslaulut 816-824.