"Nyt siunaustaan suopi taas lämpö auringon, se luonnon uudeks luopi, sen kutsuu elohon" (virsi 571:1).

Nämä ohjeet astuvat voimaan 15.6. ja pysyvät  voimassa toistaiseksi Pohjois-Suomen Avin antaman suosituksen mukaisesti! Koronatilanne saattaa muuttua nopeastikin alueellisesti. Kirkkoherralta saa tiedon viimeisimmistä sovellettavista ohjeista liittyen seurakuntamme toimintaan.

Kokoontumisrajoitukset ovat poistuneet Pohjois-Suomen Avin 1.6. tekemällä päätöksellä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kirkkoon tai muihin tiloihin voi tulla vapaasti. Kuitenkin tulee huolehtia siitä, että kaikilla tilaisuuksiiin osallistujilla  on mahdollisuus välttää lähikontaktia. Kokemuksen pohjalta voidaan todeta, että tärkeimmät hetket välttää ruuhkautuminen ovat ehtoollisen vietto ja kirkosta poistuminen. Suntio ohjeistaa tarvitaessa kirkossa tarkemmin.

Maskien käyttöä  suositellaan ainakin niissä tilanteissa, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan. Riittävistä turvaväleistä tulee  pitää huolta ja hyvään käsihygieniaan kiinnitetää huomiota. Tilaisuuksiin tulee osallistua vain terveenä.

Alavieskan kirkkoherra Erkki Lavanti