Uutiset

6.3.2021Kolehti 7.3.2021Lue lisää »1.3.2021Rajoitukset jatkuvat edelleen Alavieskan seurakunnassaLue lisää »10.2.2021Kirkkovaltuuston päätöksiä 9.2.2021Lue lisää »

Facebook

Facebookista löydät kaikkea seurakuntaa koskevaa asiaa. Myös livelähetyksiä kirkosta.

Saarna-ajatuksia 2. sunnuntai helluntaista

Sunnuntai 14.6.2020 - Riitta Valtokari


Saarna-ajatuksia 2. sunnuntai helluntaista

Matt. 13:44-46.
    ”Taivasten valtakunta on kuin peltoon kätketty aarre. Kun mies löysi sen, hän peitti sen uudelleen maahan, ja sitten hän iloissaan myi kaiken minkä omisti ja osti sen pellon.
    Taivasten valtakunta on myös tällainen. Kauppias etsi kauniita helmiä. Kun hän löysi yhden kallisarvoisen helmen, hän myi kaiken minkä omisti ja osti sen.”

                        Mikä on suurin aarteesi? Veikkaan, että useimmat meistä ajattelevat meille rakkaita ihmisiä. He ovatkin sitä. Suuri aarre. Jumalan lahja.  Elämän ilo ja rikkaus. Ihmissuhteet ja rakkaus ihmisten välillä on tätä elämää varten. Elämä täällä katoaa ajallaan. Mikä on sitten katoamaton, ikuisesti pysyvä aarre? Sellainen, joka on tätä elämää sekä tulevaa varten.

Jeesus kertoo taivasten valtakunnasta kertomusten avulla. Taivasten valtakunta on kuin peltoon kätketty aarre tai kun kallisarvoinen helmi. Mies teki peltotöitään ja yllättäen hänen eteensä tuli maasta aarre. Tämä mies ei tietoisesti ollut aarteen etsijä. Yhtäkkiä häneen eteensä vain nousi pellossa oleva aarre.  Mies osoitti varsinaista kylmähermoisuutta kätkiessään aarteen takaisin odottamaan.

Sitten oli myös kauppias, joka hyvin tietoisesti etsi kauniita helmiä. Löytäessään todellisen helmien helmen, hänkin osoitti kylmäpäisyyttä ja meni ja myi kaiken, jotta saisi sen itselleen. Yhteistä näille miehille oli se, että he molemmat myivät kaiken, panivat kaikkensa likoon, jotta saisivat omakseen sen mitä tavoittelivat.

Me olemme jokainen etsittyjä kallisarvoisia helmiä. Me olemme jokainen peltoon kätkettyjä aarteita. Aarre ja helmi löydettiin eri tavoin. Vertauskuvat kertovat Taivasten valtakunnan isännän, Jumalamme, suuresta rakkaudesta meitä ihmisiä kohtaan. Nuo molemmat, helmi ja aarre, olivat vain passiivisesti paikallaan. Kätkössä ja piilossa. Sieltä ne löydettiin. Löytäjä on valmis antamaan kaikkensa, jotta saisi itselleen nämä kallisarvoiset aarteet.

Löydetyt saivat aikaan ilon löytäjässään. Sinä ja minä, Jumalan aarteina ja helminä saamme Hänessä aikaiseksi ilon, kun hän meidät on löytänyt. Hän puhdistaa mullasta. Hän antaa helmen kasvaa simpukan sisässä ensin rauhassa omalla ajallaan.

Hän maksoi meistä kalliin hinnan niin kuin kauppias maksoi helmestä. Jumala on meidät kaksinkertaisesti omakseen saanut. Ensin hän loi meidät elämään, sitten hän vielä meidät osti Jeesuksen ristinkuolemalla omakseen.  Eteemme on tehty paljon. Se on aarre, joka kantaa ikuiseen elämään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini