Seurakunnassa haluamme, että joulu saapuu jokaiselle. Alavieskassa asuvat pienituloiset ja vähävaraiset henkilöt voivat hakea jouluavustusta ruokaan ja lasten joululahjoihin seurakuntamme diakonialta. Diakonian jouluapu on haettavissa marraskuussa ja sitä myönnetään diakonian avustusvarojen sekä lahjoituksina saatujen varojen ja lahjakorttien puitteissa.

 

Jouluavustukset haetaan kirjallisesti. Hakuaika on 1.-30.11.2023. Lomakkeita saatavissa kirkkoherranvirastosta, diakoniatyöntekijältä tai tulostaa oheisesta linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Hakemukset voi palauttaa kirkkoherranvirastoon (voi pudottaa kuoressa viraston oven vieressä, vasemmalla olevaan postiluukkuun) tai postittaa osoitteeseen Alavieskan seurakunta/diakoniatyö, Papinpolku 1, 85200 Alavieska. Kirkkoherranvirasto avoinna ma ja to klo 9-12.

 

 

 

Pelasta joulu lahjakortilla punainen tausta joulukuusen oksia ja koristeita

Pelasta joulu lahjakortilla

Voisitko antaa lähimmäiselle joulun? Diakoniatyö välittää lahjakortteja vähävaraisille alavieskalaisille, jotta mahdollisimman moni saisi jotakin mukavaa jouluksi.

Lahjakortti on hyvä tapa auttaa, koska saaja voi valita juuri omaan tai perheensä tarpeeseen sopivan joululahjan. 

Hyvä lahjakortin summa on 20–50 euroa. Jos haluaa ja voi lahjoittaa enemmän, kannattaa hankkia useampi lahjakortti.

Toimita lahjakortti kirkkoherranvirastoon (avoinna ma ja to klo 9-12)  viimeistään 14.12 niin diakoniatyöntekijä ehtii toimittaa lahjat perille ajoissa.


 

Lähiapua tarvitaan kuusenoksa punainen joulutähtikoriste

Tue alavieskalaisten joulua

Joulu on perinteiden, rakkauden ja ilon juhla, jota odotamme innolla. Mutta kaikki eivät odota joulua iloisella mielellä. Taloudelliset vaikeudet, joita aiheuttavat esimerkiksi pitkäaikainen työttömyys tai sairastuminen, voivat viedä jouluilon. Ruoan hinta on noussut ja monessa perheessä mietitään, miten rahat riittävät jouluna ruokaan ja lasten lahjoihin.

Lahjoittamalla voit auttaa lähellä olevaa lähimmäistäsi, helpotat joulun valmistelua sekä tuot iloa ja toivoa vaikeuksien keskelle. Keräysvaroilla hankitaan lahjakortteja, jotka välitetään seurakunnan diakoniatyön kautta apua tarvitseville alavieskalaisille ennen joulua.

Apu toimitetaan perille seurakunnan diakoniatyön kautta.

Jos yritys tarvitsee laskun lahjoittamista varten, olettehan yhteydessä [email protected] ja pyytäkää lasku haluamallanne summalla Alavieskan seurakunnan joulukeräykseen.

Tue alavieskalaisten joulua

Hakemukset käsitellään avustustyöryhmässä. Tiedot tallennetaan Alavieskan seurakunnan diakoniatyön asiakasrekisteriin. Tiedot ovat salassapidettäviä ja niiden käsittelyssä noudatetaan tietosuojalainsäädäntöä. Rekisteriseloste on nähtävillä diakoniatoimistossa.

 

 

Joulunaikaan on tarvetta myös villasukille ja kahvipaketeille, joulumyyjäisiin arpajaispalkinnoille ja leivonnaisille.
Voit tuoda niitä kirkkoherranviraston aukioloaikana. Kiitos avustasi!

Ota yhteyttä

Diakoni
Papinpolku 1
85200 Alavieska

Sosionomi (AMK) diakoni Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Tavoitettavissa ma-to

Jouluradio jossa logoja