20.8.2014VapaaehtoistyöhönLue lisää »

rttu.jpgLähetystyö

Jeesuksen antama kaste- ja lähetyskäsky  (Matt.28:18-20) ja sen toteuttaminen kuuluvat  jokaiselle kastetulle kristitylle.  Meidän tulisi olla evankeliumin eteenpäin viejiä sanoin ja teoin, varsinkin sinne, missä sitä ei ole ennen kuultu ja missä köyhät, sairaat ja kärsivät apuamme tarvitsevat .

Alavieskan seurakunnalla on nimikkosopimukset neljän lähetysjärjestön kanssa. Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kanssa,jonka nimikkolähetteinä  toimivat Anna-Liisa ja Paavo Markkula he  työskentelevät Keniassa. Suomen Kansanlähetyksen kautta olemme mukana tukemassa kielityön projektia Aasiassa. Suomen Lähetysseuran kautta tuemme Angolan evl kirkon työtä.Suomen Pipliaseuran kautta tuetaan Raamattu Suomen suvulle/ Venäjä työtä sekä Kiinan raamattutyötä.Lisäksi olemme tukemassa Kalajoen rovastikunnan nuorten nimikkolähettien Pia ja Mikko Pyhtilän työtä Tansaniassa (SLS).
Nimikkoyhteistyö on lähetysjärjestöjen ja kirkon seurakuntien lähetysyhteistyön tärkein muoto. Nimikkolähetti on seurakunnan työntekijä maailmalla. Nimikkosopimuksessa seurakunta sitoutuu hengelliseen ja taloudelliseen vastuuseen sekä yhteydenpitoon.
Lähetysjärjestö puolestaan sitoutuu kertomaan lähetystyöstä omien verkkosivujen, raporttien, nimikkolähettien kirjeiden sekä seurakuntavierailuiden kautta. Seurakunnat, lähetysjärjestöt ja yhteistyökirkot toimivat kumppaneina nimikkoyhteistyössä. Tässä työssä kaikki ovat yhdessä lähetystyöntekijöitä.

Lähetyksessä tarvitaan lähettäjiä! Alavieskan seurakunnassa järjestetään erilaisia tapahtumia, tempauksia ja keräyksiä, joissa mukana ollen - joko tekijänä tai osallistujana - voit antaa oman tukesi kansainväliselle työlle. Äitien- ja isänpäivälounaat, myyjäiset ja muut tapahtumat tarvitsevat vapaaehtoisia leipojia ja valmistajia toteutuakseen. Monenlaisille lahjoille on käyttöä!

Joulukuussa Kauneimmat joululaulut kutsuvat jokaista mukaan osallistumaan seurakunnan lähetystyöhön.
Voit tulla mukaan seurakuntailtoihin, jolloin kuulet seurakuntamme lähetystyön uutiset ja nimikkolähettiemme ja -kohteidemme kirjeet. Voit tukea taloudellisesti tai rukoilla lähetystyön ja maailman hyvän elämän puolesta.

Lähetystyön johtokunta 2015- 2018

Liisa Vähäkangas , puheenjohtaja, Maire Anias, Aila Viitamaa, Riitta-Liisa Hietala, Juha M. Pudas, Kari Nahkala, Kauko Silvennoinen 5.10.2016 asti, Jari Jutila 5.10.2016 alkaen, Minttu Pystö, Eeva Isokääntä, Jukka Harvala ja Eevi Kiimamaa 5.10.2016 asti, Elina Malinen ja Vuokko Peltola 5.10.2016 alkaen.