Uutiset

14.1.2021Rajoitukset jatkuvat Alavieskan seurakunnassaLue lisää »5.1.2021Alustavaa tilastotietoaLue lisää »18.12.2020Nettiradio käytössäLue lisää »

Facebook

Facebookista löydät kaikkea seurakuntaa koskevaa asiaa. Myös livelähetyksiä kirkosta.

rttu.jpgLähetystyö

Jeesuksen antama kaste- ja lähetyskäsky  (Matt.28:18-20) ja sen toteuttaminen kuuluvat  jokaiselle kastetulle kristitylle.  Meidän tulisi olla evankeliumin eteenpäin viejiä sanoin ja teoin, varsinkin sinne, missä sitä ei ole ennen kuultu ja missä köyhät, sairaat ja kärsivät apuamme tarvitsevat .

Alavieskan seurakunnalla on nimikkosopimukset neljän lähetysjärjestön kanssa. Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen nimikkolähetteinä  toimivat Anna-Liisa ja Paavo Markkula Keniassa. Suomen Kansanlähetyksen kautta olemme tukemassa kielityön projektia Aasiassa. Suomen Lähetysseuran kautta tuemme Angolan evl kirkon työtä. Suomen Pipliaseuran kautta tuetaan Raamattu Suomen suvulle/ Venäjä työ sekä Kiinan raamattutyö. Lisäksi olemme tukemassa Kalajoen rovastikunnan nuorten nimikkolähettien Pia ja Mikko Pyhtilän työtä Tansaniassa (SLS).
Nimikkoyhteistyö on lähetysjärjestöjen ja kirkon seurakuntien lähetysyhteistyön tärkein muoto. Nimikkolähetti on seurakunnan työntekijä maailmalla. Nimikkosopimuksessa seurakunta sitoutuu hengelliseen ja taloudelliseen vastuuseen sekä yhteydenpitoon.
Lähetysjärjestö puolestaan sitoutuu kertomaan lähetystyöstä omien verkkosivujen, raporttien, nimikkolähettien kirjeiden sekä seurakuntavierailuiden kautta. Seurakunnat, lähetysjärjestöt ja yhteistyökirkot toimivat kumppaneina nimikkoyhteistyössä. Tässä työssä kaikki ovat yhdessä lähetystyöntekijöitä.

Lähetyksessä tarvitaan lähettäjiä! Alavieskan seurakunnassa järjestetään erilaisia tapahtumia, tempauksia ja keräyksiä, joissa mukana ollen - joko tekijänä tai osallistujana - voit antaa oman tukesi kansainväliselle työlle. Äitien- ja isänpäivälounaat, myyjäiset ja muut tapahtumat tarvitsevat vapaaehtoisia leipojia ja valmistajia toteutuakseen. Monenlaisille taidoille on käyttöä!

Joulukuussa Kauneimmat joululaulut kutsuvat jokaista mukaan osallistumaan seurakunnan lähetystyöhön.
Voit tulla mukaan seurakuntailtoihin, jolloin kuulet seurakuntamme lähetystyön uutiset ja nimikkolähettiemme ja -kohteidemme kirjeet. Taloudellinen tuki ja esirukous ovat tärkeitä..